دانشمندان استرالیایی توانستهاند برای اولین بار با استفاده از شیوهای زیستی، درمان طبیعی افراد ناشنوا را یک قدم دیگر به واقعیت نزدیکتر کنند.
بر اساس تحقیقات سازمان بهداشت جهانی حدود 360 میلیون نفر در دنیا ناشنوا هستند و برای درمان آنها از ابزارهای کمکشنوایی یا کاشت حلزون استفاده میشود. اما چه میشد اگر یک دستگاه حلزون مصنوعی بتواند با یک راهحل کاملا بیولوژیکی (زیستی) درمان این چنین بیمارانی را به ارمغان بیاورد.
برای اولین بار دانشمندان دانشگاه New South Wales در استرالیا توانستهاند از یک مدل حلزون مصنوعی استفاده کنند که به آنها اجازه میدهد با تولید دوباره اعصاب شنوایی به وسیله ژندرمانی، دیانای درمانی را به درون سلولهای شنوایی تزریق کنند و باعث بهبود شنوایی افراد شوند.
این حلزونهای کاشتی صداهایی را که مستقیما به اعصاب شنوایی فرستاده شده و از گوشهای بیرونی و میانی عبور میکنند به سیگنالهای الکترونیکی تبدیل مینمایند. این فرآیند توانسته میزان شنوایی را به شکل فوقالعادهای بهبود بخشد و بیماران را قادر ساخته که بتوانند یک گفتگوی تلفنی را به راحتی انجام دهند. با این حال صدایی که به گوش این بیماران رسیده تنها یک تُن صدا بوده و حالت صدای روباتیک دارد.
پروفسور گری هاوسلی از محققان این پروژه میگوید: «ما در نهایت امیدواریم که بتوانیم افرادی را که به این دستگاهها وابسته هستند قادر به درک صدایی پویاتر و با محدوده بیشتری کنیم. این امر اهمیت بسیاری برای درک بهتر انواع صداها و نواهای اطرافمان دارد.»
در سال 1993 چندین آزمایشگاه کشف کردند که گوش پستانداران قادر است سلولهای شنوایی را بازسازی کند. اما تا امروز و پیش از آزمایش این دانشمندان، هیچ راه حل ایمن و مؤثری برای رساندن پروتئینهای ضروری به قسمت حلزونی گوش وجود نداشت.
جرمی پینیون که پروژه دکترای او بر اساس همین تحقیقات نوشته شده است میگوید: «جراحانی که این دستگاههای حاوی دیانای را در گوش قرار میدهند، میتوانند بعد از قرارگیری آنها در محل مورد نظر با برانگیزش الکتریکی فرآیند تزریق دیانای را انجام دهند.»
این دانشمندان ابراز امیدواری کردهاند که از این شیوه در درمان بیماران سرطانی، ایدزی و دیگر بیماران استفاده شود. نتیجه کامل این تحقیقات در مجله Science Translational Medicine به چاپ رسیده است.